Christina Lindhardt Nielsen 

Valgt ind i menighedsrådet: 2020
Hvilket sogn er du valgt ind i: Jeg er valgt ind i Skærum Sogn.
Funktion i menighedsrådet: Sekretær
Sidder du i udvalg:  Familiekirke, ydre mission og Grøn Kirkegårdsudvalg
Erhverv/tidligere erhverv: Uddannet lægesekretær, er ledende lægesekretær ved Ortopædkirurgisk Afdeling, Hjørring. 

Profiltekst: 

Hvordan kom jeg ind i menighedsrådet? Jeg blev opfordret til at stille op for Skærum Sogn, og jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke vidste ret meget om menighedsråd og det arbejde, som hører med på det tidspunkt. Jeg vidste dog, at kirken og kristendommen altid har betydet meget for mig, og jeg ville gerne være med til at “gøre noget” for andre. Jeg har også en drøm om at få “kirken” ud til flere almindelige mennesker, ligesom jeg selv, for jeg tror, at vi har brug for nogle fællesskaber, som i bund og grund handler om noget, der er større end os selv. 

Jeg er født i Odder og opvokset i en forstad til Århus. Uddannet lægesekretær i Århus i 1996. Kærligheden førte mig til Nordjylland i 2002, og jeg er mor til Jacob og Jonas på snart 24 år, Gustav på 14 år og Catharina på snart 12 år. Jeg er så heldig at være gift med Morten, som er landmand, og vi bor på hans fødegård Svirkær lige uden for Skærum.  Til dagligt er jeg Sundhedsadministrativ leder på Ortopædkirurgisk afdeling i Hjørring, hvor jeg lige har haft 10 års jubilæum. 

Jeg er valgt som sekretær i menighedsrådet, og derudover har jeg været med til at starte “Familiekirke”, som jeg virkelig elsker og som jeg håber bliver endnu større og kommer ud til endnu flere familier. Familiekirke er et lille overskueligt fællesskab, hvor vi mødes x 1 månedligt til en kort gudstjeneste i Åsted kirke og hvor vi efterfølgende spiser sammen. Et frirum synes jeg, det kan kaldes. Det har fortrinsvis været for småbørnsfamilierne, men vi er i gang med at udvikle konceptet lidt, så vi også kan byde familier med lidt større børn ind i fællesskabet også. 

Jeg er også med i “Ydre missionsudvalg”, hvor vores formand korresponderer med vores venskabsmenighed i Tripoli. Det er meningen, at jeg skal indgå mere aktivt i det udvalg, hvilket bliver spændende og nyt for mig. 

Så brænder jeg for “Grøn Kirke”, og jeg har lige været på kursus i “Grøn kirkegård”, hvor vi blev præsenteret for mange spændende og bæredygtige ideer til, hvordan vi kan anlægge fremtidens kirkegårde. Samfundet har ændret sig og den grundlæggende ide om kirkegårde og “det sidste hvilested” har ændret sig - og vi er nødt til at følge med, hvilket jeg synes er enormt spændende….så jeg er også med i kirkegårdsudvalget som noget nyt.

Jeg håber, at der sidder nogle der ude, der som mig i 2020, bliver nysgerrige på menighedsrådsarbejde og har lyst til at prøve kræfter med det.

Jeg vidste stort set ingenting, så alle kan være med   - du skal bare have lysten, tiden og en ide om, at du gerne vil bidrage ind i det kirkelige fællesskab.