Vi er blevet Grøn Kirke i 2024

Menighedsrådet har arbejdet med at blive Grøn Kirke og med starten af dette nye år, er vi blevet certificeret. Hjertelig tillykke til os og til menigheden!

 

Ønsket om at arbejde med at blive certificeret Grøn Kirke startede i forrige valgperiode, så det forrige menighedsråd havde taget beslutningen. Efter valg og konstituering i 2020 gik vi i gang med arbejdet. I starten bestod udvalget af flere medlemmer, men så blev vi forstyrret af Corona, som satte dette arbejde på pause i et stykke tid. 
Vi har nu arbejdet med tjeklisten igen og er blevet klar til at sende tjeklisten ind. Vi har nedsat et udvalg, som består af 2 menighedsrådsmedlemmer og vores graver. Det fungerer fint og et lille udvalg er ofte smidigere. Emnet er regelmæssigt på dagsordenen på MR-møder, så alle tager del i beslutninger og får ofte orienteringer om arbejdet. Efter vi har gjort denne tjekliste færdig, vil vi i samme udvalg tage fat på at blive Grøn Kirkegård. 
Vores pastorat ligger lunt i de flotte grønne bakker i Nordjylland i Frederikshavn Provsti. Vi består af 3 sogne, så der er dermed 3 kirker, der skal certificeres. Vores største kirke er Åsted Kirke, som ligger smukt på landet lidt vest for Frederikshavn i den lille by Åsted. Lige bag kirken ligger præstegården, hvor vores sognepræst bor. 
Da arbejdet startede, tog vi fat på arbejdet i den forventning, at det handlede om både kirker og kirkegårde, og derfor en del udendørs-billeder af, hvordan det ser ud udenfor. 
Vi har fået vendt nogle vaner i forbindelse med hvordan vi handler ind, hvilke batterier vi køber, hvilke pærer vi sætter i lamperne og arbejder med sensorer til slukning af lys. Desuden affaldssorterer vi flittigt, vi handler ansvarsbevidst ind og arbejder med spild i denne forbindelse. 
Vi har foretaget en jord-byttehandel og valgte at få sået en blomsterblanding i dette nye stykke jord, så vi har haft egne blomster til at skabe smukke alterbuketter af. Desuden har der været fri plukning for alle, der kom forbi. 


Vi tager ansvar for Guds skaberværk og værner om det!

Vi kan sagtens blive bedre, så vi arbejder videre i respekt for skaberværket.